Na de kermis weer de Hoornse Waterweken

HOORN – Op 21, 22 en 23 augustus is er weer volop sport, nautiek, culinair en muziek in waterrijk Hoorn. Op het programma o.a. de grootste gebruikte botenbeurs van Nederland, diverse straatmuzikanten en de Nautische markt waar alles wat maar iets met water te maken heeft gekocht kan worden.

Nieuw is dit jaar de samenwerking met Ter Rede van Hoorn inzake de Europese wedstrijden Open Waterzwemmen.

Meer lezen...

Samenwerking WFG met Prinses Maxima Centrum

HOORN – De kinderartsen van het Westfriesgasthuis hebben een samenwerkingscontract met het Prinses Máxima centrum in Utrecht afgesloten. Het doel van deze samenwerking is om behandeling van kinderen met kanker deels ook dichtbij huis te kunnen bieden.

Deze samenwerking met het Prinses Máxima centrum voor kinderoncologie helpt daarbij. Want daardoor kunnen veel behandelingen vlak bij huis worden uitgevoerd en hoeven de kinderen  niet wekelijks of soms zelf dagelijks een flinke reis te maken,’ vertellen Menco Weismuller en Femke van Herrewegen.

Meer lezen...

Vogels en bomen kijken bij het IVN

20150802174147.jpg

BOVENKARSPEL – Volwassenen en grotere kinderen met hun (groot)ouders kunnen zondag 16 augustus om 14.00 uur op stap met Peter Buijsman door het Streekbos.

Samen op pad om van alles over bomen en hun gasten, de vogels te ontdekken. Een vrijwillige bijdrage voor IVN West-Friesland is welkom.

Meer lezen...