Auto in brand op A7

20150418184414.jpg

BOBELDIJK – Zaterdagmiddag, even voor half 6, werd de brandweer van Berkhout gealarmeerd voor een autobrand op de A7 ter hoogte van de brug tussen Bobeldijk en Hoorn, langs de rijbaan in noordelijke richting.

Ondanks het snelle optreden van de hulpdiensten ontstond er al snel een lange file omdat beide rijbanen afgesloten waren.

Meer lezen...

Lijn 438 rijdt met extra bussen

REGIO – Connexion zet in de spitsuren, extra bussen tussen Andijk en Enkhuizen in. Dit is nodig gebleken omdat passagiers niet meegenomen konden worden.

Om 7:13 uur rijdt er een extra bus van Andijk Sorghvliet naar station Bovenkarspel-Grootebroek. Om 7:34, 8:04, 8:34 en 9:34 uur vertrekken er extra bussen vanaf het Rode Paard in Enkhuizen richting station Enkhuizen.

Meer lezen...

Huiszwaluwen in West-Friesland

REGIO – De afdeling Hoorn/West-Friesland van de KNNV, de Nederlandse vereniging voor veldbiologie, doet veldonderzoek op vele terreinen.

Eén van die activiteiten is het monitoren van de populaties huiszwaluwen in West-Friesland en de Zeevang. Ook dit jaar gaan er weer 29 tellers op pad. Nu het nieuwe seizoen is aangebroken, zijn de eerste boerenzwaluwen al gesignaleerd.

Meer lezen...