Getuigen gezocht van straatroof bij station Hoorn

HOORN – De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die plaatsvond in de nacht van vrijdag op zaterdag om 00.15 uur op de Veemarkt.

Een jongen liep vanaf het station van Hoorn naar het busstation. Een man sprak hem aan en vroeg of hij zijn telefoon mocht lenen. Op een gegeven moment liep de man weg en toen de jongen achter hem aanliep omdat hij zijn telefoon terug wilde, bedreigde de verdachte hem met vermoedelijk een wapen.

 • Meer lezen...

 • Nachtwacht na 70 jaar terug in kasteel Radboud

  MEDEMBLIK – De Nachtwacht van het Rijksmuseum is weer op de plek gezet waar deze in de periode rond de aanvang van de Tweede Wereldoorlog heeft gestaan nl. in de ridderzaal van kasteel Radboud te Medemblik.

  Tijdens het grootschalige 40-45 evenement in het weekend van 6 en 7 juni 2015 zal de Nachtwacht te bezichtigen zijn voor het publiek.

  Meer lezen...

  Heiner en de Koning uitgeschakeld

  MEDEMBLIK – Bij de Delta Lloyd Regatta in Medemblik hebben wereldkampioen Nicholas Heiner uit Enkhuizen en oud-wereldkampioen Coen de Koning uit Hoorn zich niet kunnen plaatsen voor de beslissende medalrace. 

  De West-Friese laser -en catamaranzeiler behaalden in hun categorie een twaalfde en elfde notering. Niet genoeg dus om zich te plaatsen voor de finaledag van deze ‘thuiswedstrijd’. Heiner: “Medemblik ligt me altijd wel, en ik kwam hier naartoe om te winnen maar we hadden niet helemaal de voorbereiding daarvoor. Ik was deze week niet scherp en dat wordt keihard afgestraft. Dit

  Meer lezen...